Forum Islam W Praktyce Strona Główna Islam W Praktyce
Prywatne Forum Muzułmańskie.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

kuchnia iracka
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islam W Praktyce Strona Główna -> Kuchnia Arabska I Turecka - مطبخ عربي و تركي
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
xava
Gaduła
Gaduła



Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 121
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 11:47, 17 Lis 2008    Temat postu:

nio wlasnie taki cieniutki byl Smile

dzieki jeszcze raz serdeczne. jazaka llahu heiran Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
um Mohammed
Gość






PostWysłany: Pon 21:45, 02 Mar 2009    Temat postu:

WITAM---ten makaron to najzwyklejsze ,,nitki,,--tyle ,że podsmażone przed gotowaniem--przyznaję -z ryzem ,pieczarkami , zielonym groszkiem , rodzynkami i kurczakiem --jest przepyszny (oczywiście z przyprawą do tego przeznaczoną)
Powrót do góry
emira
Gość






PostWysłany: Pon 23:40, 02 Mar 2009    Temat postu:

tak polecam wypróbowane i pyszne ;)
Powrót do góry
samira12
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 34
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: chelm-bruksela
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 13:01, 05 Kwi 2009    Temat postu:

Cytat:
...ten makaron to najzwyklejsze ,,nitki,,--tyle ,że podsmażone przed gotowaniem--przyznaję -z ryzem ,pieczarkami , zielonym groszkiem , rodzynkami i kurczakiem --jest przepyszny (oczywiście z przyprawą do tego przeznaczoną)


a jaka to przyprawa???


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
um Mohammed
Gość






PostWysłany: Nie 13:54, 05 Kwi 2009    Temat postu:

To przyprawa któą w Bagdadzie w kązdym sklepiku sprzedaja, zdobyto mi ją tez w Danii w sklepach arabskich . Ja w domu robię oszukaną wprawdzie ale może być; cynamon+kardamon +biały pieprz+gałka muszkatołowa+cury+kurkuma+ostra papryka ---jeśli chce na ostro... w tym że cynamonu 2razy tyle co pozostałych składników...----powodzenia w gotowaniu!---pozdrawiam ---um Mohammed
Powrót do góry
xava
Gaduła
Gaduła



Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 121
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 7:00, 12 Maj 2009    Temat postu:

zaczelam ten watek a zniknelam na tak dlugo. przepraszam siostrzyczki. dopiero odnalzalam haslo do konta Smile
dzieki za dotychczasowa pomoc i temat wciaz aktualy Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
um Mohammed
Gość






PostWysłany: Wto 20:20, 12 Maj 2009    Temat postu:

Nadziewane ziemniaki

Zrobić farsz :mieloną wołowinę lub baraninę lekko podgotować potem podsmażyć z cebulą w kosteczkę i pietruszką.Dodać troche koncentratu pomidorowego na koniec przyprawić wedle uznania.


Ziemniaki obrać , wydrążyć środki.

Zrobić zupę -cebulka , to co wydrążyliśmy z ziemniaków, wywar, przecier pomidorowy i koncentrat
Coś podobnego do pomidorowej.


Do ziemniaków włożyć przygotowany farsz : ubić w ziemniaku palcem.

Zupę wstawić na mały palnik , włożyć nadziane ziemniaki, gotować do miękkości --posypać natką pietruszki


Smacznego i na zdrowie
Powrót do góry
xava
Gaduła
Gaduła



Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 121
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 23:09, 26 Maj 2009    Temat postu:

probowalam robic cos co sie nazywa zlabia ... i nie wychodzi mi :-( robicie to ? maz powiedzial ze smak sie zgadza , ale wyglad '' troszke'' pozostawia do zyczenia Smile
chodzi o to , ze jak wkladam do wody z cukrem to one mi sie pozniej tak rozciapciowuja ... nie sa takie kruche jak jadlam w orginale ... :-(
jak to sie robi zeby sie nie robila taka miekka ? Embarassed


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
um Mohammed
Gość






PostWysłany: Śro 8:42, 27 Maj 2009    Temat postu:

Wydaje mi się Siostrzyczko ,ze problem jest w ,,wodzie z cukrem,,--w jakich proporcjach to robisz?
Powrót do góry
xava
Gaduła
Gaduła



Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 121
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 14:55, 29 Maj 2009    Temat postu:

subhanaAllah , nawet nie zauwazylam kiedy odpisalas, nie palilo mi sie ze jest nowy post Confused

ta siostra co mi pokazywala jak sie robi zlabie robila wszystko na oko Confused
i takie fajnie kruchutkie byly...
podpowiedz Siostrzyczko jakie powinny byc te proporcje , to jutro zrobie mezowi niespodzianke Smile


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islam W Praktyce Strona Główna -> Kuchnia Arabska I Turecka - مطبخ عربي و تركي Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin