Forum Islam W Praktyce Strona Główna Islam W Praktyce
Prywatne Forum Muzułmańskie.
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

dolma i sarma
Idź do strony 1, 2  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islam W Praktyce Strona Główna -> Kuchnia Arabska I Turecka - مطبخ عربي و تركي
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
samira12
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 34
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: chelm-bruksela
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 17:33, 29 Mar 2009    Temat postu: dolma i sarma

Salam
Czy zna ktos przepis na turecki golabki w lisciach winogron?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bahar
Moderator
Moderator



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 437
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 19:37, 29 Mar 2009    Temat postu: Re: dolma

samira12 napisał:
Salam
Czy zna ktos przepis na turecki golabki w lisciach winogron?


Czyli raczej "sarma".(od zawijania, nie napelniania, bo dolma, to raczej w odniesieniu do papryczek faszerowanych- wlasnie robilam wczoraj :P)
Ale gdzies tu chyba byly juz te przepisy, albo na forum arabia.pl poszukaj, tam na 100%


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
samira12
Bywalec
Bywalec



Dołączył: 14 Maj 2008
Posty: 34
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: chelm-bruksela
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 20:00, 29 Mar 2009    Temat postu:

juz szukalam na arabia pl ale niestety nie znalazlam Sad

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bahar
Moderator
Moderator



Dołączył: 04 Cze 2006
Posty: 437
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3

Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 21:32, 29 Mar 2009    Temat postu:

tu bylo:

[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]

ale z tego co pamietam, to wczesniej tez jeszcze gdzies

(Co do tej nazwy, to jednak jest turecka, a nie jak twierdzi tam Hrachya bodajze.I dolma w odniesieniu do lisci tez uzywane, ale bardziej sarma
-yaprak sarması / yaprak dolması)


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
um Mohammed
Gość






PostWysłany: Nie 23:38, 29 Mar 2009    Temat postu:

Podaje przepis na priva ---ma asalama
Powrót do góry
Aynur
Gość






PostWysłany: Nie 23:58, 29 Mar 2009    Temat postu:

A czemu na priva???
Powrót do góry
um Mohammed
Gość






PostWysłany: Pon 0:09, 30 Mar 2009    Temat postu:

oj


Aynur kochana -przeciez ty znasz!
Powrót do góry
Aynur
Gość






PostWysłany: Pon 7:45, 30 Mar 2009    Temat postu:

Dario kochana Smile , to jest forum Smile i dzielimy sie wiadomosciami, to jest forum dla nas wszystkich Smile

PS.
Chyba ze te sarmy/dolmy to tajemnica domowa Very Happy
Powrót do góry
Fati
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum



Dołączył: 20 Cze 2006
Posty: 532
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 11 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: aktualnie Paryz
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Wto 0:16, 31 Mar 2009    Temat postu:

no wlasnie, chetnie poznamy przepis jak to sie przygotowuje :)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
um Mohammed
Gość






PostWysłany: Wto 1:09, 31 Mar 2009    Temat postu:

Drogie Siostry --wywieszam białą flagę---przepis będzie jutro----pozdrawiam serdecznie i ma elf as salama-----:**)
Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islam W Praktyce Strona Główna -> Kuchnia Arabska I Turecka - مطبخ عربي و تركي Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2  Następny
Strona 1 z 2

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin